dijous, 7 de març del 2013

8 DE MARÇ I CADA DIA...LLUITA FEMINISTA!


El 8 de març de 1908 , 130 dones treballadores de la fàbrica Cotton de Nueva York, que feien vaga ocupant el seu lloc de treball, per aconseguir una jornada laboral de 10 hores, un salari igual que el dels homes i  una millora de les condiciones higièniques, van morir cremades quan l’amo de l’empresa va tancar les portes , i va provocar un incendi. Aquest fet, fa que les dones hàgim triat el 8 de març per posar de manifest que la nostra lluita continua i que està plena de raons per fer-ho.

Perquè amb l'excusa d'aquesta estafa anomenada crisis ens estan desposseint per tal que qui té el poder no perdi res, amb l’ajuda dels partits institucionals,i no els importa que hi hagi gent sense casa, i cases sense gent, ni menjar que es podreix, alhora que cada vegada hi ha més gent que pateix fam.

Perquè
 no volem renunciar a una sanitat pública i de qualitat, ni a un ensenyament digne, laic i inclusiu.

Perquè les que tenim feina, no volem cobrar menys per ser dones, i ens fastigueja que les reformes laborals que es duen a terme serveixin per precaritzar encara més les nostres condicions de treball.

Perquè
 volem places públiques a les escoles bressol per a tots els infants, per tal que la maternitat no sigui una dificultat, ni la conciliació un luxe!!!

Perquè defensem que totes les dones som treballadores, sigui dins o fora,i pensem que les escombres i les cassoles, han de ser per totes les persones.

Perquè estem fartes de ser l'ase dels cops a les nostres llars!!!

Perquè les dones hem lluitat molt com perquè ara ens vulguin fer tornar a casa, ens vulguin fer creure que les violències de gènere són casos aïllats i ens vulguin impedir el dret sobre el nostre cos.

Perquè no volem que els demès opinin sobre els nostres cossos,perquè el que volem és poder decidir, que l' avortament sigui lliure i gratuït,i gaudir de la nostra sexualitat com, quan i amb qui vulguem!!!

Perquè no volem que les dones siguin les que esmorteixin els cops d'aquesta crisi, cada dia més durs i més despietats per tot plegat i per molt més, les dones hem de plantar cara!!!