dilluns, 12 de gener del 2009

Verdura fresca al casal!

El divendres 9 de gener, el grup de consum responsable ens vam trobar al Casal de l’Esquerra per rebre la primera comanda de productes ecològics. Som un grup de persones que ens organitzem per rebre directament dels productors aliments de temporada i de cultiu ecològic.
També ens vam reunir amb el responsable del seu cultiu, que ens va explicar com s’organitzen per tal d’abastir la creixent demanda de productes d’aquestes caracterísitques. Ho fan a través de la Xarxeta que és un grup de petits agricultors que distribueixen directament els seus productes i en ocasions també els intercanvien entre ells per tal de garantir una oferta variada a les diferents cooperatives i grups com el nostre que estan sorgint per tota Catalunya. Aquests agricultors es comprometen a servir productes de temporada cultivats de manera ecològica i de cultiu proper.
Aquest primer dia ja vam veure com aquesta manera d’organitzar la compra d’hortalisses, verdures i fruites ens aporta moltes més coses que el fet primer, prou important per sí mateix, de menjar més sa. Per exemple, ens fa més conscients de quins són els productes de temporada; també hem vist com s’han reduït a zero les bosses de plàstic i envasos de porex-pan utilitzats.
BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing

Esperem que aquest projecte continuï creixent amb l’aportació de totes les persones interessades en un consum més responsable. Recordeu que el nostre és un grup obert al que us podeu afegir si ho trobeu important. Podeu contactar amb nosaltres els divendres a la tarda a El Casal de l'Esquerra.

1 comentari:

Quim Duran ha dit...

Felicitem-nos!
Tenir una cooperativa com aquesta a Badia és un luxe.
Han estat 14 cistelles (famílies) setmanalment al mes de gener i serem 16 al febrer de 2009.
Preus assumibles i molt més barat que a botigues ecològiques.
Us animo a provar-ho i a connectar amb la terra i la gent que pensa com tu.
Una abraçada a tothom!